SECURITY AWARENESS

Secure your business by creating awareness

Blockchain / Secure High Speed Data Exchange


Voor veel mensen is de blockchain synoniem aan digitaal geld zoals Bitcoin of Ethereum. Maar feitelijk is het een prachtige techniek om data met elkaar te kunnen delen. Het biedt namelijk een element van onweerlegbaarheid, waarbij kan worden bewezen dat de originele data van een specifieke bron vandaan moet komen.


Onweerlegbaarheid kan enkel worden geboden wanneer de informatie zelf niet kan worden veranderd en ook dat is een tweede aspect van de blockchain.


Deze zaken, gecombineerd met zware encryptie, biedt een prachtige manier om trefzeker en veilig informatie te kunnen versturen en ontvangen. Specifiek in omgevingen waar zekerheid vereist is, is onze Secure High Speed Data Exchange de perfecte oplossing. En vanwege de keten-functie van de blockchain kunnen we ook afleverberichten koppelen aan de chain waardoor ook de bevestiging van aflevering onweerlegbaar wordt vastgelegd.


Toepassingen van de Secure High Speed Data Exchange


Voor elke situatie waarbij u gevoelige of (commercieel) waardevolle gegevens met een andere partij uitwisselt is onze Secure High Speed Data Exchange de perfecte oplossing. Denk hierbij aan opdrachten verzenden en ontvangen tussen klant en leverancier, vrachtbrieven, juridische stukken, persoonsgegevens of zorgdossiers: Bij elk van deze uitwisselingen wilt u volledige zekerheid hebben over de afzender, de ontvanger en de bevestiging dat het bericht daadwerkelijk is afgeleverd.


Ook het registreren van toegang tot gegevens, zoals bijvoorbeeld bij patiƫntendossiers, kan worden geregistreerd op deze manier. U heeft dan altijd een onweerlegbaar inzicht in wie welke gegevens heeft ingezien op welk moment.


Onze omgeving is geschikt voor volumes van klein tot groot, ook systemen waarbij duizenden berichten per seconde worden verzonden kunnen prima worden aangesloten op de Secure High Speed Data Exchange.


Hoe werkt het?


Informatie die u wil verzenden aan een externe partij wordt in onze omgeving opgenomen, versleuteld en gekoppeld aan de blockchain. De ontvangende partij ziet dat er een bericht is, leest het van de blockchain af en ontsleutelt het en bevestigt de ontvangst door dit bericht toe te voegen aan de blockchain. Mocht u vervolgens willen weten wat er met een bericht gebeurd is, hoeft u enkel deze gegevens terug te lezen uit de blockchain. Door de onweerlegbaarheidsaspecten en de gebruikte beveiliging, weet u zeker dat deze informatie klopt.


Het is zelfs mogelijk om deze informatie te delen met derde partijen om zodoende bijvoorbeeld toezichthouders inzicht te geven in de datastromen, zonder daarbij de informatie zelf direct te ontsluiten.


Voor meer informatie


Heeft u interesse in de Secure High Speed Data Exchange en hoe u direct gebruik kunt maken van de voordelen? Neem dan gerust contact met ons op voor overleg of een demonstratie.


SERVICES

CLOUD SIEM/SOC

Een SIEM is onontbeerlijk in het krijgen en houden van overzicht van uw systemen. De SIEM is een laagdrempelige, gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve oplossing waar u direct mee van start kunt. Meer..

ISMS Builder

De ISMS Builder helpt bedrijven met het web based opzetten van een informatiebeveiligingsbeleid. Snel, eenvoudig, u bent in control. Meer..

Secure High Speed Data Exchange

Op basis van blockchain-technologie biedt onze exchange een betrouwbare oplossing voor het veilig delen van informatie en het onweerlegbaar vastleggen van activiteiten. Meer..

-->